Ads 468x60px

7 Ağustos 2013 Çarşamba

Kültür Bakanlığı'ndan e-kitap atılımı

Kültür Bakanlığı'ndan e-kitap atılımı
Bakanlık, başlattığı yeni projeyle beraber basılmış tüm kitapları sanal ortamda okuyucu ile buluşturuyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı yayınları arasından çıkan kitaplar, e-kitap olarak yayınlanacak. Bugüne kadar kütüphanelerde veya ilgili kurumların kitaplıklarında bulunan Bakanlık basımlı kitapların böylece daha çok kişiye ulaştırılması hedefleniyor. Kitaplar, bakanlığın kendi internet sitesinde oluşturulacak sayfada okuyucunun ilgisine sunulacak.
Önümüzdeki günlerde başlanacak proje bitiminde, binlerce yayına internet üzerinden, tek bir adresten ulaşılabilecek.
Son yıllarda elektronik kitapların yaygınlaşması, binlerce e-kitabın yüklenerek okunabileceği yeni cihazların piyasaya sürülmesi, yayınevleri için okuyucu ile buluşmak üzere yeni bir alan oluşturdu. Kültür ve Turizm Bakanlığı da bugüne kadar yayımladığı, büyük bir kısmını Türkiye’deki kütüphanelere gönderdiği, çok azını da kendi mağazalarında satabildiği kitaplar için yeni bir platform oluşturuyor. Böylece, artık yeni basımı yapılmayan kitaplara da ulaşma imkânı doğacak. Bakanlığın yayımladığı kitaplar arasında, Türkiye’nin geleneksel sanatlarını, yörelerini ve kültürünü anlatan eserlerin yanı sıra antolojiler, dil, estetik, inceleme, şiir, roman, öykü ve deneme türünde eserler yer alıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, yakın zamana kadar yılda 100’den fazla kitap yayımlıyordu. Başvuru esasına dayanan sisteme göre, yayın kurulu, başvurular arasından basılmaya değer görülen kitapları seçip yayımlanmasını sağlıyordu. Ancak son yıllarda bu sistem değişti. Özellikle Atilla Koç’un bakanlığı döneminde ‘prestij kitap’ yayıncılığına geçilerek, kurul kararı ile yapılan basımlar sınırlandırıldı.
Yeni sistemde, Bakanlık kararı ile belirlenen konularda, alanında uzman kişilere kitap hazırlatıldı. Bu dönemde Yunus EmreCemil MeriçNecip FazılNazım Hikmet,Mehmet AkifTanpınarKemal Tahir gibi şair ve yazarlar için biyografik eserler hazırlatılıp yayımlandı.

0 yorum:

Yorum Gönder