Ads 468x60px

21 Ağustos 2013 Çarşamba

Kate Atkinson'ın son romanı beyazperdede!

Kate Atkinson'ın son romanı beyazperdede!

Kate Atkinson'ın son romanı beyazperdede!

ABD’li film yapım şirketi Lionsgate, İngiliz yazar Kate Atkinson'ın son romanı Life After Life'ın film haklarını satın aldı.
Bu yıl Kadınlar Kurmaca Ödülü’nün kısa listesinde yer alan Atkinson’ın mart ayında yayımlanan ve eleştirmenler tarafından beğeniyle karşılanan romanı 11 Şubat 1910’da doğan ve ölümden sonra yeniden doğma yetisine sahip olan Ursula Todd’un hikayesini anlatıyor.
20’nci yüzyılın en sarsıcı olaylarını yeniden yaşamak zorunda kalan kadın kahraman, II. Dünya Savaşı’nda bombardıman sırasında, bir başka seferinde kötü bir kocanın elinde, bir keresinde ise doğum sırasında göbek bağının dolanması sonucunda ölüyor. Kasım 1940’ta geçen kitabın açılış sayfasında ise Hitler’i bir suikast sonucunda öldürüyor.
Fim yapım şirketi Lionsgate’in daha önce yaptığı “Alacakaranlık” (The Twilight) romanları ve “Açlık Oyunları” (The Hunger Games) uyarlamaları beyazperdede büyük başarı kazanmıştı.
Yapım şirketinin diğer sinema uyarlamaları arasında Sapphire’ın “Push” adlı romanına dayalı 2009 tarihli “Acı Bir Hayat Öyküsü” (Precious) ve Paul Torday’ın aynı adlı romanından yarlanan 2011 tarihli “Yemen’de Somon Avı” (Salmon Fishing in the Yemen) filmler bulunuyor.
Kate Atkinson, edebiyata yaptığı hizmetler nedeniyle 2011’de İngiliz Kraliyet Onur Nişanı ile ödüllendirilmişti.

0 yorum:

Yorum Gönder