Ads 468x60px

25 Ağustos 2013 Pazar

Gilbert Taylor hayatını kaybetti

Gilbert Taylor hayatını kaybetti

Gilbert Taylor hayatını kaybetti

Star Wars'un görüntü yönetmeni, 99 yaşındaki Gilbert Taylor ardında büyük bir sinema mirası bırakarak hayatını kaybetti.
Eşi Dee BBC'ye yaptığı açıklamada, Taylor'ın Birleşik Krallık'taki Wight Adası'nda bulunan evlerinde yaşama veda ettiğini açıkladı.
Dee Taylor, vefat eden eşini "harika, kibar, neşeli, eğlenceli ve korkunç derecede yetenekliydi. Yapamayacağı hiçbir şey yoktu" sözleriyle anlattı.
Hayatı boyunca onlarca filme imza atan usta görüntü yönetmeni, 2009 yılında BBC'ye verdiğinde röportajda, en çok Dr. Strangelove'daki işiyle anımsanmak istediğini söylemişti.
Taylor'ın uzun kariyerinde başta Star Wars (Yıldız Savaşları) olmak üzere hepsi birbirinden önemli filmlerde görüntü yönetmeni olarak çalıştı. Bunların arasında Roman Polanski’nin “Repulsion” (Tiksinti), Stanley Kubrick’in “Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb” (Dr. Garipaşk) ve Alfred Hitchcock’un “Frenzy” (Cinnet) filmleri yer alıyor.
Beatles’ın rol aldığı komedi filmi “A Hard Day’s Night”, Richard Donner’ın çektiği korku filmi “The Omen” ve 1979 tarihli “Dracula” da, Gilbert Taylor'ın görüntü yönetmenliği yaptığı tarihe mal olmuş filmlerden...
Hürriyet

0 yorum:

Yorum Gönder