Ads 468x60px

7 Ağustos 2013 Çarşamba

ABD’yi karıştıran İsa kitabı

ABD’yi karıştıran İsa kitabı

Kısa bir süre önce Müslüman olan ABD'nin California Üniversitesi'nin din profesörü Reza Aslan’ın Hz. İsa hakkında yazdığı kitap bütün Amerika’yı karıştırdı.
California Üniversitesi din profesörü Reza Aslan kısa bir süre önce inandığı Hıristiyanlık dinden vazgeçerek Müslüman oldu.
Tam 20 yıldır Hz. İsa'yı araştırdığını ve onun hayatının çok ilgisini çektiğini söyleyen Aslan’ın yazdığı kitap Amerika’nın en tartışılır konusu haline geldi.
Hıristiyanlığın kökenlerinin araştıran Aslan yazdığı kitap ile muhafazakar kesimin büyük tepkisini topladı. Özellikle Aslan'ın Fox News kanalına verdiği röportajın ardından kitap Amerika’nın ana gündemine oturdu.
Spikerin bir Müslüman olarak neden Hz. Muhammed'in hayatını değil de Hz. İsa hakkında bir kitap yazdığını sorması üzerine Aslan, din konusunda uzman birisi olduğunu, yaklaşık yirmi yıldır Hz. İsa'nın hayatını araştırdığını ve Müslümanlığa yeni geçiş yapmış bir din profesörü olduğunu hatırlattı.
Aslan'ın yazdığı “Zealot: The Life and Times of Jesus of Nazareth” adlı kitapta Hıristiyanlık dinin kökenlerine iniyor ve bu zamana kadar anlatılmayan ilginç gerçekleri paylaşıyor.
Fox News kanalının muhabiri Green'in röportaj sırasında Aslan'ın görüşlerine saygı duymayarak iğneleyici bir şekilde konuşması çok büyük tepki topladı. Bunun üzerineWashington PostFox News'in özür dilemesi gerektiğini belirtti.
Reza AslanLos Angeles Times'a yaptığı açıklamasında kitabını anlattı:
“Okuma-yazması olmayan, fakir bir köylüden bahsediyoruz... Karizması o kadar büyük, öğretileri o kadar etkileyiciydi ki, büyük bir takipçi kitlesi topladı ve direnişe sürükledi. Dünyanın en büyük imparatorluğunu karşısına aldı ve varlıklarına el konmuş, kimsesiz insanlar için kendini feda etti... Bu insan bilinmeyi hak etmez mi?"

0 yorum:

Yorum Gönder